Video

Mathieu van der Poel klasse apart bij wereldbekerwedstrijd in Valkenburg

23 oktober 2016 om 18:29 • Aangepast 21 november 2020 om 06:41
nl
Mathieu van der Poel heeft zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen te pakken. De Nederlander was in Valkenburg in grootse doen en reed solo naar de finish.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Van der Poel reed na driekwart wedstrijd weg uit een groep met favorieten en hield met zijn solo stand tot op de streep. Wout van Aert kwam in de achtervolging nog flink opzetten, maar door een schuiver en kettingproblemen werd het geen echt duel meer.
DrukVan der Poel werd vanuit het vertrek onder druk gezet. "Ik wilde eigenlijk niet te hard starten, als gevolg van mijn val op zaterdag had ik wat last van mijn rug. Maar Wout van Aert gaf me geen keuze, hij was direct vertrokken en ik kon het me niet veroorloven om te lang te gaan wachten. Toen ik de aansluiting had gemaakt, heb ik even de tijd genomen om te herstellen."
"In de laatste drie ronden wilde ik de wedstrijden selectiever maken en toen sloeg ik snel een kloof. Wout en ik zijn enorm aan elkaar gewaagd momenteel, het zijn de details en de foutjes die het verschil maken."
Van der Poel liet de eerste twee crossen uit de wereldbekercyclus in de Verenigde Staten schieten. Hij was op dat moment nog niet voldoende hersteld van ingrepen aan beide knieën.[Tweet:https://twitter.com/job_dusoleil/status/790196932933279746]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.