Video

Oneindige liefde voor de Mazda: 'Ik ben erin getrouwd en doe hem nooit meer weg'

24 oktober 2016 om 07:29
nl
De een zweert bij Volkswagen, de ander bij Mercedes. Die hadden pech want het draaide zondag in Eindhoven alleen maar om Mazda. Ongeveer 80 Mazda-liefhebbers kwamen bij elkaar om met een gezamenlijke rit het seizoen af te sluiten. "Het is nostalgie."
Profielfoto van Snoeren Manon
Geschreven door
Snoeren Manon

Nog één laatste ritje voordat de authentieke auto's hun garages weer opzoeken. De gedeelde passie voor het Japanse automerk is bij elke deelnemer te zien.
Tour door BrabantOp de parkeerplaats voor autobedrijf Smolders in Eindhoven staan verschillende types Mazda geparkeerd. Er worden foto's gemaakt en herinneringen uitgewisseld voordat de tour door het Brabantse landschap begint.
Tomas Verwer doet mee en is vanaf het begin lid van de Mazda RX-7 Club: "Ik ben heel erg enthousiast over deze auto's. Het is een echte sportauto: lange neus en een schuinaflopende achterkant. Ik vind dat bijzonder. Daar hou ik van."
Getrouwd in de MazdaIedere auto heeft een eigen verhaal. Een van de deelnemers heeft een wel heel liefdevolle band met zijn groene wagen uit 1979: "Voor mij was het de eerste auto die ik kocht én ik ben er in getrouwd. M'n vrouw zat naast me in haar jurk. Ik doe hem nooit meer weg", vertelt hij stralend.
Zelfgemaakte cabrioTijdens een rit van 106 kilometer showen de eigenaren hun trots. Jurgen Dauwerse, ook van de Mazda RX-7 Club, heeft de rit georganiseerd. Zelf bezit Dauwerse een uniek exemplaar. Hij heeft er zeven jaar over gedaan om van zijn favoriete model, de Mazda RX-7,een eigen cabrio te maken. "Het was wel even goed nadenken voordat ik het dak openzaagde, maar het is gelukt. Ik rijd er met veel plezier mee", vertelt Dauwerse.
Naast Mazda RX-7 Club Nederland deden ook fanclubs van andere Mazda-modellen mee. Want al die Mazda-gekken hebben een ding gemeen: ze zijn apetrots op hun herinnering op wielen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.