Video

De nieuwe Lekker is uit: Restaurant De Lindehof in Nuenen beste van Brabant

24 oktober 2016 om 18:49 • Aangepast 21 november 2020 om 06:41
nl
Restaurant De Lindehof in Nuenen is met een tiende plek het hoogstgenoteerde restaurant van Brabant in de tophonderd van restaurantgids Lekker. Het restaurant van chef Soenil Bahadoer komt nieuw binnen in de toptien van de prestigieuze lijst. Collega chef François Geurds uit Someren appte Bahadoer maandag in alle vroegte 'gefeliciteerd'. 'Je lult', was de reactie van Bahadoer.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

De Lindehof in Nuenen was vorig jaar nog veertiende in de lijst van ‘lekkerste’ restaurants van Nederland. De plek in de toptien had Bahadoer niet verwacht, zo vertelt hij maandagochtend. "Er zijn zoveel goede restaurants in Nederland. Het is dringen."
"Je doel is steeds weer beter worden", gaat de Nuenense chef verder. "Steeds verder perfectioneren. Waarbij het totaalplaatje moet kloppen. Het is meer dus dan de gerechten alleen." Bahadoer benadrukt verder dat het echt een teamprestatie is. Met zijn mensen wordt er maandag dan ook geproost op de mooie notering.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De afgelopen jaren werd steevast restaurant Boreas in Heeze door Lekker gekozen tot beste restaurant van onze provincie. Dit restaurant heeft echter een nieuwe eigenaar gekregen en is verder gegaan onder de naam Tribeca. Tribeca komt dit jaar meteen binnen op plek twintig in de Lekker tophonderd. Het restaurant in Heeze is hiermee de hoogste nieuwe binnenkomer.
Na De Lindehof is restaurant Cordial in Oss volgens de restaurantgids het beste restaurant van onze provincie. Cordial moet wel genoegen nemen met een lichte daling. Het restaurant komt van plek twaalf.
Nieuwe nummer 1De Lekker tophonderd 2017 wordt aangevoerd door restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen. De nummer een van vorig jaar De Librije in Zwolle is gezakt naar plek twee. In de lijst van 2014 en 2015 stond Inter Sclades ook al op een.

Wachten op privacy instellingen...

In de Lekker tophonderd staan in totaal twaalf Brabantse restaurant. Net zoveel als in de lijst van vorig jaar.
Met een zesde plek voor zijn FG Restaurant in Rotterdam is François Geurds overigens de beste Brabander in de lijst.  
De Brabantse restaurants in de tophonderd van Lekker zijn:10. De Lindehof in Nuenen (was 14)14. Restaurant Cordial in Oss (was 12)20. Tribeca in Heeze (nieuw)32. Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven (was 32)33. De Treeswijkhoeve in Waalre (was 35)51. Wollerich in Sint-Oedenrode (was 55)61. Mijn Keuken in Wouw (was 66)67. De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven (was 68)71. Wolfslaar in Breda (was 69)78. De Zwaan in Etten-Leur (was 80)84. De Luytervelde in Eindhoven (was 85)95. By Pascal in Oosterhout (was 97)
De toptien van Lekker:1. Inter Scaldes in Kruiningen (was 2)2. De Librije in Zwolle (was 1)3. De leest in Vaassen (blijft gelijk)4. Joelia in Rotterdam (was 5)5. Beluga in Maastricht (was 7)6. FG Restaurant in Rotterdam (was 9)7. Ciel Bleu in Amsterdam (was 16)8. De Bokkedoorns in Overveen (was 13)9. De Lindenhof in Giethoorn (was 6)10. De Lindehof in Nuenen (was 14)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.