Philips ziet winst stijgen en verwacht verdere groei

24 oktober 2016 om 10:22
nl
Philips heeft vorig kwartaal bijna 20 procent meer winst gemaakt dan een jaar eerder. De omzet steeg licht. Philips verkocht vooral meer producten die mensen helpen gezonder te leven. Het bedrijf heeft zich daarin gespecialiseerd. Philips was maandag een flinke stijger op een positieve Amsterdamse beurs, dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Philips meldde maandag een omzet van 5,9 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was 1 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst kwam met 383 miljoen euro ruim 18 procent hoger uit dan in het derde kwartaal van vorig jaar.
Bestuursvoorzitter Frans van Houten herhaalde de verwachting dat de resultaten in de laatste drie maanden van dit jaar verder zullen verbeteren.
ChinaIn China, dat vorig jaar nog het zorgenkind van het concern was, lopen de zaken inmiddels voorspoedig. Ook in de VS gaat het Philips voor de wind en Van Houten verwacht niet dat de aankomende presidentsverkiezingen daar verandering in zullen brengen. Met sterke groei in China en de VS is Philips in staat om ,,fluctuaties'' in Europa op te vangen, aldus de topman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.