Video

'Treinen denderen langs onze achtertuinen', Sharon Dijksma op bezoek in Moerdijk

24 oktober 2016 om 18:00
nl
Geluidsoverlast, trillingsoverlast en de huizenprijzen dalen. Mensen die rond het spoor wonen in Moerdijk zijn helemaal klaar met alle extra goederentreinen die sinds 2013 over het spoor rijden. Maar nu gaat de overheid 80 miljoen investeren in veiligheid rond het Brabantse spoor, alleen niet in West-Brabant. Maandag kwam staatssecretaris Sharon Dijksma met omwonenden praten.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Riet Gerla van de klankbordgroep Basisnet Spoor Moerdijk is boos, maar ook opgelucht dat ze eindelijk met de staatssecretaris in gesprek kan. “Er is totaal geen interesse voor deze spoorlijn”, vertelt ze. “Pas na 2020 willen ze gaan nadenken over oplossingen voor de problemen. Zo lang willen we niet wachten.”
LEES OOK: 80 miljoen extra voor veiligheid op spoor Brabant
Niet meer in de achtertuinVolgens Gerla zit het grootste probleem in de geluidsoverlast en trillingsoverlast. “We kunnen niet meer in de achtertuin zitten, omdat er telkens treinen voorbijkomen”, zegt ze. Ook over de veiligheid zijn zorgen. “We hebben de trein- en giframp in het Belgische Wetteren in 2013 nog duidelijk voor ogen”, zegt ze.
In mei 2013 ging het in het Belgische Wetteren, bij Gent, mis met een giftrein. De trein met zeven wagons ontspoorde en vloog in brand. Daardoor kwamen giftige stoffen met het bluswater in de riolering en het grondwater terecht.
LEES OOK: Minder treinen met gevaarlijke stoffen door Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.