Video

'Ik dacht: dit gaat niet goedkomen', Francis Kuijk over finale Heel Holland Bakt

24 oktober 2016 om 15:56
nl
Ze heeft dan wel niet gewonnen, Francis Kuijk heeft toch genoten van de finale van ‘Heel Holland Bakt’. “Ik vond het zo’n mooie beleving.”
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Kuijk is teleurgesteld, maar toch positief. “Ik heb er van genoten, het was een goede race.” Bij haar tweede opdracht ging ze de mist in. “Ik zag het al gebeuren toen ik ermee bezig was. Ik dacht al: dit gaat niet goedkomen. Maar ik weet niet precies waar de jury uiteindelijk haar keuze op heeft gebaseerd. We hadden allemaal goede producten, maar ik denk dat de technische opdracht mij niet heeft geholpen.”
LEES OOK: 'Spannendste finale ooit!', Francis wint Heel Holland Bakt toch niet
Telefoon roodgloeiendNa de uitzending stond haar telefoon roodgloeiend. “Hij hield er zelfs mee op en liep vast”, lacht ze. “Er kwam een golf met berichtjes binnen. Het is echt geweldig als er zoveel mensen met je meeleven.” Het emotioneelste moment in de uitzending was het einde. “In de tent dacht ik al: jongens het is toch niet al afgelopen? Het is zo’n mooie beleving en nu is het echt klaar.”
Rustig boodschappen doen zit er voor Kuijk niet meer in. “Ik zorg dat ik tijd overheb wat ik vind het zelf ook leuk om met mensen te kletsen. De laatste weken word ik echt herkend. Mensen komen de leukste dingen vragen en vertellen. Dat vind ik alleen maar gezellig en leuk.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.