Jos de G. krijgt donderdag laatste woord in de zaak over de dood van Nicole van den Hurk

24 oktober 2016 om 15:34
nl
De rechtszaak rond de dood van Nicole van den Hurk gaat donderdag verder. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch maandagochtend bekendgemaakt. De zaak liep twee weken geleden vertraging op toen de nabestaanden van Nicole een zogenoemd wrakingsverzoek indienden.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De familie van Nicole wilde dat de rechters in de zaak vervangen zouden worden omdat zij in hun ogen partijdig zijn. Het verzoek werd vorige week afgewezen.
De zaak gaat nu dus donderdag verder. Dan krijgt onder meer verdachte Jos de G. de kans om het woord te voeren. Ook mag vader Ad van den Hurk gebruikmaken van zijn uitgebreide spreekrecht. Verder komen de officier van justitie en de advocaat van de verdachte nogmaals aan het woord.
Eis: 14 jaar celDe toen 15-jarige Nicole werd in 1995 verkracht en om het leven gebracht. Tegen verdachte Jos de G. werd twee weken geleden veertien jaar cel geëist.
Op de zitting donderdag zal volgens een woordvoerder van de rechtbank duidelijk worden wanneer de rechter uitspraak doet in de zaak. De uitspraak stond oorspronkelijk gepland op 11 november, maar dat wordt zeer waarschijnlijk later.
LEES OOK: Halfbroer Nicole emotioneel in rechtszaal: 'Jos moet tbs krijgen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.