Vliegtuig met motorproblemen maakt noodlanding en zakt door onderstel bij Breda Airport

24 oktober 2016 om 17:20
nl
Een vliegtuig met motorproblemen is maandagmiddag even na twee uur door zijn onderstel gezakt op Breda International Airport. Bij het incident vielen geen gewonden, alleen het toestel raakte beschadigd. De luchtvaartpolitie onderzoekt het voorval.
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

Volgens een politiewoordvoerder kampte de piloot met motorproblemen en moest hij kort na vertrek alweer noodgedwongen terugkeren naar de luchthaven. Net voor de landing begaf de techniek het. Bij de noodlanding verloor de piloot de controle en zakte hij door het onderstel.
Technische problemenDe luchtvaartpolitie onderzoekt het voorval. Volgens de woordvoeder ging het om een technisch defect. In september crashte ook een vliegtuig met een kapotte motor bij Breda International Airport. De vlieger van dit toestel kwam terecht in aardappelveld.
LEES OOK: Vliegtuig landt verkeerd en crasht in weiland bij Breda Airport
Onderzoek Omroep BrabantDe verschillende incidenten waren voor Omroep Brabant reden om onderzoek te doen naar de veiligheid op Breda International Airport, beter bekend als vliegveld Seppe. Uit geanonimiseerde processen-verbaal bleek dat piloten de afgelopen jaren meerdere malen de regels overtraden. Er werden circuitprocedures overtreden en een enkeling keurde zijn eigen vliegtuig na een botsing met een auto.
LEES OOK: Piloten overtraden huisregels Breda Airport: niet alerte vlieger baart Onderzoeksraad zorgen
Omroep Brabant is nieuwsgierig naar jouw ervaringen met de kleine luchtvaart in onze provincie. Worden de vliegregels inderdaad maar zelden overtreden of gebeurt dit vaker? Of zijn er andere dingen die spelen? Tip ons via [email protected]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.