10.000 euro voor gouden tip in moordzaak Hugo van Houten: waar is Sooi de Coninck (42)?

24 oktober 2016 om 21:37
nl
Justitie looft tienduizend euro uit voor de tip die leidt tot de arrestatie van de 42-jarige Sooi de Coninck uit Tilburg. Het bedrag is maandagavond bekendgemaakt in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. De Coninck wordt verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van Hugo van Houten (27) uit Capelle aan den IJssel.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Het lichaam van Van Houten werd vorig jaar augustus gevonden op de Broekstraat in Molenschot, vlakbij de vliegbasis Gilze-Rijen. Zijn auto, een donkerkleurige Opel Corsa, stond honderd meter verderop. Onderzoek en tips wezen naar Sooi de Coninck, en al gauw werd de Tilburger verdachte.
(Ex-)leden No SurrenderDe Coninck en Van Houten waren beide (ex-)lid van motorclub No Surrender. Het slachtoffer had veel kennissen op de camping in Molenschot waar hij vaste bezoeker was, maar ook in Tilburg.
Onlangs publiceerde de politie de naam en een foto van De Coninck, die op de Nationale Opsporingslijst is geplaatst. Zowel in binnen- als buitenland wordt actief naar De Coninck gezocht.
ZIE OOK: 'Dode door schietpartij Molenschot was lid van motorclub No Surrender'
De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele circuit. Goed ingevoerde bronnen meldden vorig jaar al aan Omroep Brabant dat een ruzie over drugs uit de hand zou zijn gelopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.