Nog twee hooligans krijgen taakstraf voor rellen Den Bosch en Oss

24 oktober 2016 om 19:30
nl
Een 19-jarige man uit Den Bosch en een 24-jarige man uit Oss hebben maandag taakstraffen gekregen van de politierechter in Den Bosch. Ze waren in november 2014 betrokken bij voetbalrellen in Den Bosch.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Het grootste deel van de andere relschoppers moest deze zomer al voor de rechter komen. Veel van hen kregen taakstraf, een paar moesten de cel in.
Geweld tegen ME en supportersDeze twee mannen moesten nog worden berecht. De 19-jarige verdachte uit Den Bosch heeft een taakstraf van 50 uur gekregen. Hij is veroordeeld voor openlijk geweld tegen ME’ers en een hekwerk.  
De 24-jarige verdachte uit Oss kreeg 140 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van 60 dagen met een proeftijd van twee jaar. Hij had niet alleen geweld gebruikt tegen ME’ers, maar ook tegen supporters van FC Den Bosch.
LEES OOK: ME'ers krijgen geen schadevergoeding na voetbalrellen, werkstraffen voor hooligans Den Bosch en Oss
130 agentenDe wedstrijd werd destijds twee keer stilgelegd vanwege de rellen. Er moesten zo’n 130 agenten in actie komen en er werden 54 mensen opgepakt.
In eerste instantie hadden leden van de Mobiele Eenheid een schadevergoeding geëist, omdat ze met broekriemen waren geslagen. Sommigen waren bang en dachten er in de dagen na de rellen nog veel aan terug. De rechter ging daar niet in mee. Volgens hem worden ME'ers ‘weerbaar geacht tegen dit soort rellen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.