Wethouder gemeente Landerd weggestuurd bij voetbalwedstrijd van zoon

24 oktober 2016 om 22:39
nl
Wethouder Ben Maathuis van de gemeente Landerd moest afgelopen weekend een voetbalwedstrijd van zijn zoon verlaten vanwege een akkefietje met de scheidsrechter. De wethouder sloeg tijdens de rust de bal uit de handen van de arbiter, waarna de scheidsrechter hem dwong te vertrekken.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Tijdens de wedstrijd van DAW Schaijk tegen SV Venray raakte de 19-jarige zoon van Maathuis geblesseerd. “Een paar minuten voor rust maakte iemand een zware tackle op mijn zoon. Hij viel buiten de lijnen en kon niet meer meespelen. De scheidsrechter liet de wedstrijd doorgaan, zonder naar de geblesseerde speler om te kijken”, vertelt de wethouder.
WoordenwisselingMaathuis besloot daarom in de rust het veld op te lopen. Ik heb gewacht op het rustsignaal en ben naar mijn zoon gegaan. Toen ik op het veld liep, zag ik de scheids. Toen heb ik hem aangesproken op zijn beslissing.”
Hierna volgde volgens Maathuis een woordenwisseling tussen de 56-jarige wethouder en de scheidsrechter van 22. “Ik tikte daarna de bal uit zijn handen”, zegt Maathuis. “Daar had ik al spijt van op het moment dat ik de bal raakte.”
WeggestuurdVolgens de scheidsrechter heeft er juist helemaal geen woordenwisseling plaatsgevonden, maar sloeg de wethouder vanuit het niets te bal uit zijn handen. De scheidsrechter was hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee en besloot de wedstrijd stil te leggen, tenzij de wethouder zou vertrekken. “Iemand die zoiets doet, hoeft wat mij betreft niet meer bij de wedstrijd te zijn”, aldus de 22-jarige arbiter.
Geen excuses? Maathuis: “Ik heb excuses gemaakt aan de grensrechter van de tegenpartij en aangeboden sorry te zeggen tegen de scheidsrechter. Maar hij was niet aanspreekbaar. Toen ik begreep dat de scheids de wedstrijd wilde staken en alleen door wilde spelen als ik er niet meer zou zijn, ben ik vertrokken. Dit alles gebeurde binnen tien minuten. Voor de tweede helft was ik al weg.”
De scheidsrechter zegt daarentegen dat hij niks weet van eventuele excuses van de wethouder. “Daar klopt echt niks van, ik heb er niets van gehoord”, zegt hij tegen Omroep Brabant. Ook zegt hij nog steeds 'voor honderd procent' achter zijn beslissing te staan.
De scheidsrechter en de wethouder hebben elkaar niet meer gesproken sinds de wedstrijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.