Vrouw (20) uit Bakel zwaargewond bij dodelijke ‘horrorcrash’ in Australië

25 oktober 2016 om 10:23
nl
Bij de dodelijke autocrash in Australië waar zaterdag een Noord-Hollandse vrouw (20) om het leven kwam, was ook een Brabantse betrokken. Dat bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Bakel, zeggen bekenden van het slachtoffer tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het verkeersongeluk kostte de 20-jarige Wendy Doesburg uit het Noord-Hollandse Warder het leven. Een andere inzittende kwam ook om, volgens Australische media een 24-jarige Duitser.
Kritieke toestandDe vrouw uit Bakel en nog een andere Nederlandse overleefden de zware crash, maar raakten wel zwaargewond. Ze werden in kritieke toestand per vliegtuig naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht.
Voor zover bekend is de situatie van beide slachtoffers stabiel. Inmiddels is de familie van de vrouw uit Bakel overgevlogen naar Australië.
'Horrorcrash'De auto met vier inzittenden raakte zaterdag door nog onbekende oorzaak van de weg. Het voertuig sloeg over de kop in de buurt van Pardoo, in het van Australië. The West Australian, een Australische krant, berichtte als eerste over Nederlandse slachtoffers.
Het medium plaatste een filmpje waarop te zien is dat de zwaargewonde vrouwen vanuit een vliegtuig worden overgebracht naar Perth Hospital. Daarin spreekt de verslaggever over een ‘horrorcrash’.[Tweet:https://twitter.com/westaustralian/status/790162018636435456]
AutoriteitenHet Ministerie van Buitenlandse Zaken staat in nauw contact met de families van de slachtoffers. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De Australische autoriteiten hebben de zaak in onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.