Treuzelende overvaller zet mes op keel van winkelmedewerkster, wie herkent hem?

25 oktober 2016 om 09:02
nl
Twijfelend kijkt hij door een raam voordat hij toeslaat, de man die op 12 september met een mes kledingwinkel Takko Fashion aan de Stationsstraat in Waalwijk overvalt. Maandag heeft de politie in een reconstructie getoond hoe de dader na een uur treuzelen ontkwam met een flinke geldsom. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen van de overval.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De reconstructie is getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Op de beelden is te zien hoe de man rond drie uur ‘s middags achterdochtig op en neer bij de ingang van de winkel loopt. Hij is daar dan al een uur, vermoedt de politie. De dader lijkt dan nog steeds te twijfelen om naar binnen te gaan. Uiteindelijk hakt hij de knoop door en liep hij de winkel binnen.
Met getrokken mes naar binnenMet een getrokken mes loopt de overvaller op een van de twee aanwezige medewerkers af. Niet alle klanten hebben op dat moment iets door. Met het mes op de keel wordt een personeelslid gedwongen de overvaller naar de kluis te leiden.
De andere medewerkster is er inmiddels bij gekomen. Na enkele dreigementen opent zij de kluis, terwijl haar collega nog altijd het mes tegen de keel gedrukt krijgt. De man ontkomt via de nooduitgang met een fikse, maar onbekende geldbuit. Hij slaat vermoedelijk in een groene BMW-stationwagen op de vlucht.
Getuigen en tipsNaast de reconstructie, worden er ook bewakingsbeelden in de uitzending van Bureau Brabant getoond. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen die de dader hebben gezien of die meer weten over de overval. Vermoedelijk heeft de man zich net voor de overval omgekleed op straat. De politie hoopt dat voorbijgangers hebben gezien hoe hij andere kleren aandeed.
Er is een uitgebreid signalement van de man. De blanke man is stevig, heeft kort bruin haar en is ongeveer 1 meter 90 lang. Hij praat gebrekkig Duits en spreekt Nederland met een Waalwijks accent. Ook mensen die een groene BMW-stationwagen hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie.
Verder in Bureau BrabantIn de uitzending van Bureau Brabant komt ook de vernieling van een auto door een jongen die met een hakbijl in Veldhoven aan bod. Die dader is nog altijd niet gevonden, maar is wel goed op bewakingsbeelden te zien. De politie is op zoek naar mensen die de jongen herkennen.
Daarnaast wordt aandacht besteed aan de diefstal van een Mercedes in Oss. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de blanke dader op en neer loopt voordat hij wegrijdt met de auto. De dader draagt een witte pet met een zwarte bril. Mensen met tips over de diefstal of de dader worden verzocht contact op te nemen met de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.