Video

Nederlands Kampioen kerstdorpenbouwen is al lang weer aan het bouwen

25 oktober 2016 om 00:09
nl
Hij heeft 'nog maar' tot 7 december en dan moet het klaar zijn. Stuart Bolk uit Geldrop werkt soms tot diep in de nacht door om de drie kerstdorpen in zijn woonkamer helemaal perfect te krijgen.
Profielfoto van Hermans Jacqueline
Geschreven door
Hermans Jacqueline

"Het is begonnen met de aankoop van een stuk of drie van de kersthuisjes en voor je het weet zit je anderhalve maand voor kerst al te knutselen." Stuart kan wel lachen om zijn eigen tic. Maar tegelijkertijd is het ook een oprecht leuk tijdverdrijf.
Tientallen huisjes en ontelbare poppetjes op een paar vierkante meterEn dus staan er tientallen huisjes, klinkt er links en rechts vrolijke kerstmuziek, staan er ontelbare poppetjes in winterkleding met hun voeten in de nepsneeuw. En er loopt straks zelfs een skilift door het dorp.
De vriendin van Stuart doet net zo vrolijk mee. Er is maar één echte regel in huis: er moet nog wel gewoon geleefd kunnen worden in de woonkamer. "Dus we zetten de dorpen in de vensterbank, op de kast en rond de televisie. Verder gaat het niet."
'Helaas geen NK kerstdorpen bouwen dit jaar'Dit jaar is er geen Nederlands kampioenschap kerstdorpenbouwen. "Dat is jammer, maar doordat ik die titel vorig jaar won, ben ik wel opgevallen. Twee tuincentra in de buurt willen dat ik bij hen kom bouwen en ik ben ook nog in gesprek met de organisator van een kerstevent. We zullen wel zien wat er van komt, ik hoef er niet rijk van te worden."
Het is voor Stuart te hopen dat hij toch tenminste de kosten van één nieuw kersthuisje of poppetje eruit weet te slepen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.