Treinverkeer Moerdijkbrug wellicht eerder onmogelijk

25 oktober 2016 om 11:57
nl
De kans bestaat dat treinverkeer op de Moerdijkbrug tussen Breda en Dordrecht de komende maanden al tijdelijk onmogelijk is. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgend jaar wordt de Moerdijkbrug voor langere tijd afgesloten. Dit is nodig om spoorstaven en lassen te vervangen.
Nog onduidelijkheden over klusDe afsluiting gebeurt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2017. Dijksma kan nog niet zeggen wanneer de klus begint en hoe lang die gaat duren. Wel betreurt ze dat treinreizigers nu al veel last hebben (gehad) van het onderhoud dat ProRail uitvoert.
Dijksma schrijft ook dat zolang de spoorstaven niet vervangen zijn, de spoorwegbeheerder de hinder zoveel mogelijk probeert te beperken. Dit gebeurt door elk weekend ’s nachts de slechtste lassen aan te pakken en de staat van het spoor nauwlettend in de gaten te houden. Hierdoor wordt de kans op acute verstoringen flink teruggebracht.
'ProRail doet genoeg'Dijksma sluit ‘buitendienststellingen’ echter niet uit en meldt bovendien dat eerder ingestelde snelheidsbeperkingen nog steeds gelden. Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport doet ProRail genoeg om incidenten te voorkomen, zo meldt Dijksma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.