Johan Vlemmix moet dokken: bezwaren tegen snelheidsboetes afgewezen

25 oktober 2016 om 13:40
nl
Eindhovenaar Johan Vlemmix moet gewoon zijn boetes voor te hard rijden betalen. Hij krijgt geen gelijk van de rechtbank Den Bosch en het Centraal Justitieel IncassoBureau. Zijn bezwaren worden niet erkend.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

Hij had bezwaar aangetekend tegen bonnen die hij had gekregen bij een flitspaal in Eindhoven, op de kruising van de Zeelsterstraat en de Beukenlaan.
Vlemmix vindt de bekeuringen onredelijk, omdat hij 'met het verkeer meereed'. Volgens de flitspaal zat hij 3 of 4 kilometer boven de maximumsnelheid. Per overtreding moet hij tussen de 40 en 60 euro boete betalen.
50 niet te zien"Onredelijk, die boetes", zegt hij. "Ik kom er acht keer per dag langs omdat ik aan beide kanten van de weg een pand bezit."
Bovendien: "Als ik op de klok in mijn dashboard kijk, loopt die tot 200. Er staat alleen 40 en 60 op de teller; de 50 is niet te zien."
Ook mogen automobilisten andere plekken van de binnenring 70 kilometer per uur. Dat vindt hij verwarrend.
Bezorg de rechtbank werk!Vlemmix heeft nog veel meer boetes gekregen, ook daar tekent hij bezwaar tegen aan. "Stuk voor stuk." Zijn bedoeling is om de rechtbank heel veel werk te bezorgen. Daarom roept hij mede-bekeurden ook op eveneens bezwaar te maken.
"Dit stopt namelijk nooit. Gelukkig ga ik verhuizen. Dat gaat me heel veel boetes en tijd schelen." Eerder voerde hij al actie tegen de bewuste flitspaal: hij blokkeerde de camera van de flitspaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.