Of je horse lust?! Deze week eet je een Broodje Bonfire bij Dutch Design Week

25 oktober 2016 om 20:15 • Aangepast 21 november 2020 om 06:37
nl
Wie deze week zin heeft om zijn tanden in een lekker paardenbilletje te zetten, kan bij de Dutch Design Week zijn hart ophalen bij restaurant ‘The Fat Pony’. Onder het motto 'Of je horse lust?!' openen kunstenaars het eerste paardenvleesrestaurant van Nederland.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Aan Munchies vertelt kunstenaar Woody Veneman dat hij het slechte imago dat paardenvlees sinds het paardenvleesschandaal heeft wil onderzoeken. Met zijn compagnons werkte hij maandenlang aan de beste gerechten. Dat ging gepaard met de nodige woordgrappen. Zo serveert hij trekpaard alias pulled-horse, pappaarddelle en een toetje genaamd De 'Paardenvijg'.

Serieuze ondertoonPaarden hebben vaak een lang en liefdevol leven en hun vlees is vrij van antibiotica. Toch vinden veel mensen het nog steeds ‘zielig’ om paardenvlees te eten. En als het dan gegeten wordt, dan zit het vaak in frikandellen of worst. Wie iets anders wil, kan naar Eindhoven.

De paardenslager in Best raadde het de kunstenaren af. Ze zouden van alles over zich heen krijgen. "Hij heeft de tijd nog meegemaakt dat er activisten bij de paardenmarkt stonden waar hij vroeger paarden kocht."
Foto van het gegeten paardHet restaurant is helemaal in paardenstijl ingericht en er hangt zelfs een foto van het paard dat op het menu staat. De eerste dag was het meteen uitverkocht, dus de organisatoren raden aan te reserveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.