Krijgt boswachter Frans zijn uitkijktoren over Kampina? Het gaat de goede kant op

26 oktober 2016 om 00:35 • Aangepast 21 november 2020 om 06:37
nl
De uitkijktoren over ‘zijn Kampina’ lijkt er te komen voor boswachter Frans Kapteijns. Er is al ruim 26.000 euro van de benodigde 30.000 euro binnen. De natuurliefhebber wil de toren in het natuurgebied tussen Boxtel en Oisterwijk als afscheidscadeau.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Kapteijns ging eind september met pensioen. Hij stopte na ruim 25 jaar bij Natuurmonumenten. Om zijn afscheidscadeau te realiseren, werd er een crowdfundingsactie  gestart. Met nog acht dagen te gaan, staat de teller dinsdagavond op €26.652,50.
Het bedrag is door 262 sponsoren gestort. En de boswachter is er maar wat blij mee. ‘Het ziet er naar uit dat de #TourdeFrans er komt! Al 260 supporters, wow zo lief. Dank jullie’, twittert hij.

Wachten op privacy instellingen...

'Hoe meer geld, hoe hoger de toren'In totaal kost de uitkijktoren tussen de 50.000 en 90.000 euro, maar Natuurmonumenten had zelf al een groot deel binnen. Er is nu dus nog minimaal 30.000 euro nodig om een toren in de zomer van 2017 neer te kunnen zetten. Maar ‘hoe hoger de bijdrages, hoe hoger de toren’, aldus de natuurorganisatie op de crowdfundingspagina.
Kapteijns nam trouwens niet volledig afscheid en blijft de titel 'boswachter Frans' dragen. Hij blijft als vrijwilliger actief bij Natuurmonumenten. Ook blijft hij op Omroep Brabant te horen met Stuifmail, een wekelijkse rubriek waarin hij vertelt wat de natuur te bieden heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.