Amateurclubs OJC en UNA herkennen zich niet in protestbrief aan KNVB over jeugdvoetbal

26 oktober 2016 om 09:58 • Aangepast 21 november 2020 om 06:36
nl
Enkele grote amateurclubs waaronder OJC Rosmalen en UNA uit Veldhoven herkennen zich niet in het protest tegen de nieuwe plannen van de KNVB met het jeugdvoetbal. Volgens de Telegraaf heeft een groot aantal clubs een brandbrief ondertekend die naar de voetbalbond is gestuurd.
Profielfoto van Sandra Kagie / Anouk Kantelberg
Geschreven door
Sandra Kagie / Anouk Kantelberg

De KNVB wil onder meer dat jeugdvoetballertjes massaal met minder spelers op kleine veldjes gaan voetballen. Op die veldjes moeten ook kleinere goals komen. Zo wil de voetbalbond het voor elkaar krijgen dat jonge spelers meer aan de bal komen.
De veranderingen werden in mei gepresenteerd in het rapport Winnaars van Morgen van de KNVB waarin de ontwikkeling van talent centraal staat.
Overvallen door plannenDe amateurclubs zouden zich overvallen voelen door de plannen van KNVB. Ze hadden volgens De Telegraaf graag betrokken willen worden bij het maken van de nieuwe plannen, maar volgens Dick Bijkerk, voorzitter van het jeugdvoetbal bij UNA, gebeurt dat ook.
"Wij staan juist positief tegenover de plannen van de KNVB", vertelt Bijkerk. "Natuurlijk zijn er vragen, maar die kunnen we gewoon kwijt. Er zijn ook al informatie-bijeenkomsten geweest en wij hebben de indruk dat de KNVB juist wil meedenken."

Wachten op privacy instellingen...

Voorzitter Piet van der Plas van OJC Rosmalen is het daarmee eens. "Wij hebben met het voorstel van de brief direct aangegeven dat wij het er niet mee eens zijn. Ik snap niet waarom wij nu ineens genoemd worden als ondertekenaars."
De KNVB zegt van 35 clubs een brief te hebben ontvangen. De voetbalbond wil op korte termijn in gesprek met deze voetbalverenigingen om te praten over hun zorgen over de plannen voor het jeugdvoetbal. In totaal zijn er in Nederland 3200 amateurvoetbalclubs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.