Burgemeester Roosendaal wil Poolse supermarkt niet sluiten - Omroep Brabant

Burgemeester Roosendaal wil Poolse supermarkt niet sluiten

26 oktober 2016 om 10:48
Burgemeester Jacques Niederer ziet er niets in de Poolse supermarkt Swojska Chata aan de Gastelseweg in Roosendaal te sluiten. "Dan kunnen we wel heel veel dingen in ons land gaan sluiten."
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De gemeente neemt maatregelen tegen de overlast in de wijk rondom de supermarkt. Zo worden er parkeerboetes uitgedeeld en geldt er voortaan een alcoholverbod, om de overlast van dronken mensen en wildplassers tegen te gaan. "Als je boodschappen doet in een supermarkt dan ga je daarna met je spullen naar huis", vertelt Niederer. "Dat geldt voor iedereen in dit land."
ParkeerprobleemHet parkeerprobleem is volgens Niederer lastig aan te pakken. "Dat is van alle tijden, als men geen plek heeft dan rijdt hij twee of drie straten verder waar wel plek is. Het is niet anders, of je komt met de fiets. We leven met elkaar in een vrij kleine omgeving. Maar ook daarop zullen de politie en toezichthouders handhaven, wie niet horen wil moet maar voelen. Met de welbekende bekeuring achter de ruitenwisser."
IntermediairDe burgemeester ziet er niets in de Poolse supermarkt te sluiten. "Dan kunnen we heel veel gaan verplaatsen in ons land. Ik zet vol in op deze maatregelen en heb iemand uit de Poolse gemeenschap met gezag en statuur gevraagd om als intermediair op te treden. Zo maak ik ook de Poolse gemeenschap deelgenoot van dit probleem. We moeten dit samen oplossen en ik hoop dat het tot toonbare positieve effecten leidt."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...