Een lamp van koeiendarmen en atoombomknuffels: de Dutch Design Week in foto's

26 oktober 2016 om 15:24
nl
De Dutch Design Week in Eindhoven is in volle gang, het aanbod groot en divers. In de stad struikel je over de vindingrijke, innovatieve en duurzame bedenksels van 2500 ontwerpers. Tapijten van dennenaalden, atoombomknuffels en een lamp van koeiedarmen, het brengt duizenden mensen uit binnen- en buitenland op de been.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Populair zijn vooral de afstudeerprojecten van de studenten van de Design Academy. "Ik vind het prachtig om het werk van nieuwe talenten te zien", zegt een man. In The Graduation Show, het jaarlijkse hoogtepunt van de Dutch Design Week, laten 170 studenten hun afstudeerwerk zien.
Ook onze fotografe bezocht de Dutch Design Week en maakte mooie plaatjes. Alle foto's zijn te bekijken via deze link.
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157675619385296/]
The Graduation Show is te bekijken in de Witte Dame in de Eindhovense binnenstad. Inside Out is een lamp gemaakt van koeiedarmen. 52 meter lang kronkelt het kunstwerk om het licht heen. Kunstenares Kathrine Barbro Bendixen geeft zo een tweede leven aan deze ongeliefde ingewanden.
LEES OOK: Zeven keer een nieuwe Eindhovense ontwerper: wat deden ze voor hun diploma?
Zijdevlinders en rupsenEven verderop staat de Japanse Kumi Oda, die met Circle of Silk het proces van de zijdevlinder en haar rupsen toont. Van eitje tot vlinder, de diertjes kruipen rond in kleine doosjes, bungelend aan het plafond. Een Koreaanse kunstenares heeft een koffertje gemaakt voor als je op vakantie gaat, speciaal voor je dierbaarste bezit. Brieven, een knuffelbeer, kleine kostbaarheden met een grote emotionele waarde, alles krijgt een eigen plek. En bij Emma Verhoeven kun je op vakantie zonder te reizen, met een virtuele bril op het hoofd en je voeten in een emmer zand.
LEES OOK : My first DWDD en nog meer tips om niet te verzuipen in de overvloed

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.