Moordzaak Hugo van Houten: negen tips over verblijfplaats Sooi de Coninck

26 oktober 2016 om 15:53
nl
De politie heeft na de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht negen tips ontvangen over de mogelijke verblijfplaats van Sooi de Coninck. De 42-jarige Tilburger wordt verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van Hugo van Houten (27) uit Capelle aan den IJssel.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Het lichaam van Van Houten werd vorig jaar augustus gevonden in de Broekstraat in Molenschot, in de omgeving van vliegbasis Gilze-Rijen.
Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk zijn de tips afkomstig van mensen die menen De Coninck in een plaats te hebben gezien. “Op voorhand is niet te zeggen of de gouden tip er tussen zit. Alle tips worden nagelopen”, zegt Van Hooijdonk. Justitie looft tienduizend euro uit voor de tip die leidt tot de arrestatie van De Coninck
Geen actie ondernemenHij benadrukt dat mensen zelf geen actie moeten ondernemen, maar de politie moeten waarschuwen bij het zien van De Coninck. “Hij is vuurwapengevaarlijk”, aldus de woordvoerder. [tweet:https://twitter.com/Politie_Tilburg/status/791234814984744960]
De Coninck en Van Houten waren beide (ex-)lid van motorclub no Surrender. Het slachtoffer had veel kennissen op de camping in Molenschot waar hij vaste bezoeker was, maar ook in Tilburg.
Onlangs publiceerde de politie de naam en foto van De Coninck, die op de Nationale Opsporingslijst is geplaatst. Zowel in binnen- als buitenland wordt actief naar De Coninck gezocht. De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele circuit.
Goed ingevoerde bronnen meldden vorig jaar al aan Omroep Brabant dat een ruzie over drugs uit de hand zou zijn gelopen.
[YouTube:https://youtu.be/DgLxJ-S07UU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.