Video

Goedkoop tanken in België niet meer voor iedereen: Euro 95 verdwijnt

27 oktober 2016 om 09:58 • Aangepast 21 november 2020 om 06:35
nl
Woon jij aan de grens en tank je altijd in België omdat het zo lekker goedkoop is? Dan heb je als benzinerijder vanaf 1 januari pech. De brandstof Euro 95 verdwijnt bij de Belgische pompen en wordt vervangen door E10, een benzinesoort waar niet elke auto tegen kan.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Ongeveer tien procent van de auto's kan niet rijden op E10. Volgens de ANWB is een premiumbrandstof zoals SuperPlus 98 een goed alternatief, maar daar betaal je wel meer voor.
MilieuvriendelijkBelgië vervangt, net zoals Frankrijk, de benzine omdat het beter is voor het milieu. In E10 zit negentig procent fossiele brandstof en tien procent ethanol. Die laatste stof is de boosdoener en tast in sommige auto's bijvoorbeeld aluminium aan.

Wachten op privacy instellingen...

Nederlandse automobilisten bij het onbemande tankstation Van Raak in Baarle-Hertog lijken nog niet echt onder de indruk van de verandering."Ik zie wel of ze het lust", aldus een eigenaar van een 17 jaar oude bolide. "Ik ben nog wel van plan om hier te blijven tanken. Het scheelt immers behoorlijk in vergelijking met Nederland". Ook een mevrouw van een wat nieuwer type auto is niet bang dat de benzine niet goed zou zijn voor haar auto: "Ze zijn hier in België niet gek. Ik ben wel benieuwd naar de prijs".
Mensen die bij de grens met Duitsland wonen hebben geluk: daar blijft Euro 95 voorlopig nog wel aan de pomp verkrijgbaar. Wil je weten of jij E10 kunt tanken? Dat kun je lezen op deze website.
LEES OOK: Tanken vlak over de grens in België is nog altijd spotgoedkoop

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.