Finaleplaats Noordbrabants Museum voor grote kunstprijs

26 oktober 2016 om 19:47
nl
Het Noordbrabants Museum staat samen met het Museum Nacional del Prado in Madrid in de finale van de Global Fine Arts Awards in de categorie Best Renaissance, Baroque, Old Masters, Dynasties – solo artist. Het museum is genomineerd voor de geroemde Jheronimus Bosch-tentoonstelling.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Eerder belandde het museum al op de longlist van 78, nu is het samen met 32 andere musea van over de hele wereld in de race voor de prijs. In dezelfde categorie als de Jheronimus Bosch-tentoonstelling zijn twee andere musea genomineerd.
Bij de prijsuitreiking is in elf categorieën een prijs te winnen, plus een publieksprijs. Ook het Noordbrabants Museum kan meedingen voor de publieksprijs: tot en met 13 november kan er iedere dag gestemd worden. Op 11 februari 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt in New York.
Honderdduizenden bezoekersDe Jheronimus Bosch-tentoonstelling trok ruim 420.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar Den Bosch en ontving lovende kritieken vanuit de hele wereld. De vraag was zelfs zo groot, dat medewerkers van het museum overuren moesten werken.
De tentoonstelling was uniek in zijn soort, omdat zeventien van de slechts vierentwintig schilderijen en negentien van de twintig tekeningen van de kunstenaar 'terugkeerden' naar Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.