'Ex-voorzitter Cultuurcentrum Deurne aangehouden voor fraude'

26 oktober 2016 om 19:06
nl
Tony Boer, voormalig voorzitter van het Cultuurcentrum in Deurne, is samen met zijn echtgenote aangehouden voor fraude. Volgens het bestuur van het Cultuurcentrum zou het stel duizenden euro's van de stichting gebruikt hebben voor persoonlijke uitgaven.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

De fraude vond plaats toen Boer nog voorzitter van het centrum was, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Volgens het bestuur zou Boer samen met zijn vrouw twintigduizend euro verduisterd hebben. Het geld zouden ze gebruikt hebben voor persoonlijke uitgaves.
De stichting achter het Cultuurcentrum ontsloeg Boer in juli en het bestuurr deed in augustus aangifte tegen Boer en zijn echtgenote. Na verhoor door de politie is het stel weer op vrije voeten gesteld. Het opgemaakte proces-verbaal wordt door de politie doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling. Eerder ontkende Boer in het Eindhovens Dagblad de fraude, en noemde hij de aangifte 'verraad'.
Doorstart met publiek geldBoer werd aan het roer van het Cultuurcentrum gesteld nadat het in 2014 failliet ging. Met hulp van een subsidie van 150 duizend euro kwam er een doorstart van het centrum. Het geld werd onder andere gebruikt voor een grootschalige verbouwing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.