Video

Lekker schransen in het schilderij de Aardappeleters in het Vincent van Gogh pop-up Experience

26 oktober 2016 om 20:29 • Aangepast 21 november 2020 om 06:35
nl
In de huid kruipen van Vincent van Gogh? Dat kan in de stationshal van Breda Centraal bij de Vincent van Gogh pop-up Experience. Van aardappels eten in het beroemde schilderij De Aardappeleters tot meeliften op een paardenkoets. De tijdelijke expositie neemt bezoekers mee terug naar de negentiende eeuw.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

Denk je aan Vincent van Gogh, dan denk je al snel aan Nuenen of Zundert. Maar weinig mensen weten dat Breda ook een belangrijke rol speelde in het leven van de wereldberoemde schilder.

Wachten op privacy instellingen...

'Van Gogh kwam regelmatig in Breda'"Het verhaal van de familie Van Gogh moet verteld en getoond worden", vindt René Putters, de conservator van het pop-upmuseum. "Van Gogh kwam regelmatig in Breda.
Zijn opa was dominee in de Grote kerk en hij had hier veel ooms en tantes er wonen." Zonder opa Van Gogh was dus Vincent nooit in Brabant terechtgekomen.
'Speels én leuk voor kinderen!'"Ik vind het helemaal geweldig. Het is speels én leuk voor kinderen. Als Bredanaar zijnde zie je wel bekende dingetjes terug komen, dus ik vind het honderd punten", aldus één van de bezoekers. "Het doet me een beetje denken aan Schiphol met die dependance van het Rijksmuseum", vindt een andere bezoekster.

Wachten op privacy instellingen...

In opdracht van de gemeente Breda bracht Stichting Cultuurbehoud Breda het stukje erfgoed tot leven. Het pop-up museum is tot eind december te bewonderen in de stationshal van Breda Centraal, tegenover de Bruna.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.