Brabanders gestrand op Fuerteventura: 'Overal huilende kinderen' - Omroep Brabant

Brabanders gestrand op Fuerteventura: 'Overal huilende kinderen'

26 oktober 2016 om 21:46
nl
Door slecht weer zitten verschillende Brabantse families vast op het Spaanse eiland Fuerteventura. Ook de vakantie van Paul en Hanneke en hun twee kinderen viel compleet in het water. "Urenlang zaten we vast in het vliegtuig, toen al het water op was deelden de stewardessen hun eigen water uit tussen de huilende kinderen", zegt Hanneke.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Eigenlijk was het stel onderweg naar Lanzarote, maar door de slechte weersomstandigheden landde hun vliegtuig op Fuerteventura. "We zaten urenlang met z'n allen in dat vliegtuig, niemand mocht erin of -uit. Eerst wilde de stewardessen ons alleen tegen betaling voorzien van drinken, maar na heel veel klagen kregen we toch frisdrank. Op een gegeven moment raakte alles op: geen eten, geen drinken."
Na drie uur maakte het vliegtuigpersoneel bekend dat ze het eiland niet meer konden verlaten. "Dat zorgde weer voor een enorme chaos, want alle passagiers moesten ergens worden ondergebracht. Bij de hotels was het één grote mensenmassa, door ruimtegebrek moeten we ons tijdelijke appartement delen met nog een familie. Vannacht hebben we met z'n vieren in één bed geslapen, ik heb geen oog dicht gedaan."
5 euro per persoonHet stel heeft niets op te merken op het grondpersoneel van TUI op Fuenventura: "Zij rennen hun benen onder hun lijf vandaan." Vooral in de communicatie schort het bij TUI: "Ze schepen ons af met een voucher van 5 euro per persoon terwijl je all-inclusive geboekt hebt. Dat zorgt voor chaotische taferelen bij het eten, en ze laten verder erg weinig van zich horen."
Morgen doet het gezin van Paul en Hanneke opnieuw een poging om het eiland te verlaten. "Van TUI moeten we om acht uur klaar zijn, en als het goed is vliegen we om elf uur. Ik ben benieuwd", lachen ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.