Lagere winst voor Eindhovens NXP Semiconductors

27 oktober 2016 om 09:21 • Aangepast 21 november 2020 om 06:34
nl
De winst van chipmachinefabrikant NXP Semiconductors in Eindhoven is in het derde kwartaal flink gedaald ten opzichte van een jaar eerder. NXP boekte een winst van 91 miljoen dollar. In 2015 was dit nog 391 miljoen dollar. De daling wordt onder meer veroorzaakt door hogere uitgaven.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

NXP boekte in de eerste twee kwartalen van dit jaar nog rode cijfers. Dat had te maken met de kosten voor de overname van Amerikaans branchegenoot Freescale. [Tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/791625811581427712]
Grootste leverancier van chipsDe omzet dikte wel fors aan, met 62 procent tot bijna 2,5 miljard dollar.
Voormalig Philips-onderdeel NXP is door de overname van branchegenoot Freescale uitgegroeid tot de grootste leverancier van chips aan de auto-industrie. Die chips worden onder meer gebruikt voor hulp- en entertainmentsystemen en netwerken tussen verschillende auto-onderdelen.
OvernameNXP laat nog niks los over een mogelijke overname door zijn Amerikaanse branchegenoot Qualcomm. Naar verluidt is deze deal aanstaande en zou er al overeenstemming zijn over een aankoopprijs van 110 dollar per aandeel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.