Besluit hoogspanningsverbinding West-Brabant weer uitgesteld: zomer 2017 duidelijkheid

27 oktober 2016 om 14:43
nl
Het ministerie van Economische Zaken komt pas na de zomer van 2017 met een nieuwe route voor de 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Roosendaal en Tilburg. In eerste instantie zou er eind dit jaar duidelijkheid komen voor de inwoners van West-Brabant, maar er is meer tijd nodig.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Eind juni van dit jaar lagen er vier alternatieve tracés door West-Brabant op tafel. De gemeentes, TenneT en het ministerie hebben langer de tijd nodig om te onderzoeken welk alternatief het beste is.
LEES OOK: Provincie en Regio West-Brabant zeggen 'nee' tegen hoogspanningstracé minister Kamp
Milieueffectrapportage kost veel tijdPas na een uitgebreide milieueffectrapportage en onderzoek naar extra informatie kunnen de overheden een zorgvuldig besluit nemen, laat het ministerie weten in een persbericht.
De keuze en aanleg van de hoogspanningsverbinding houdt de gemoederen al jaren bezig in West-Brabant. Ruim anderhalf jaar geleden kwam de overheid met een nieuw tracé-voorstel omdat het eerder voorgestelde noordelijke tracé om technische redenen niet haalbaar bleek te zijn.
LEES OOK: 'Te mooi voor hoogspanningsmasten', natuurkalender in de strijd tegen 380kV-lijnHet nieuwe voorstel leverde veel kritiek en protesten op. Daarop besloot de minister dat de regio zelf een aantal alternatieve routes mocht bedenken. Daaruit kwamen vier alternatieven. Een noordelijk-, een midden- een noord- en een zuidelijk-tracé.
Het besluit welke van die vier alternatieven het gaat worden, laat dus nog even op zich wachten.
LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.