Video

Poepende vrachtwagenchauffeurs geweerd uit Bergen op Zoom: 'Ga maar naar Roosendaal!'

27 oktober 2016 om 23:11
nl
In de bosjes poepende en plassende vrachtwagenchauffeurs zorgen al maanden voor overlast op industrieterrein Noordland in Bergen op Zoom. Sinds vorige week worden de overnachtende chauffeurs van het industrieterrein geweerd en doorgestuurd naar onder meer parkeerplaatsen in Roosendaal. Wethouder Cees Lok van Roosendaal is not amused: "We zitten niet te wachten op dezelfde problemen als in Bergen op Zoom", zei hij woensdagavond in de algemene gemeenteraadsvergadering.
Profielfoto van Floyd Aanen en Frances Vermeeren
Geschreven door
Floyd Aanen en Frances Vermeeren

Peter van den Eijnden van de bedrijvenvereniging Noordland: "Het gaat om zo'n 35 vrachtwagenchauffeurs uit Oost-Europa. We hebben het jaren toegelaten omdat het een braakliggend terrein was, maar er komen steeds meer bedrijven bij en nu is het niet meer wenselijk."
VoorzieningenPeter heeft nog wel even in samenspraak met de gemeente aan een oplossing gedacht. "We hebben voorzieningen willen treffen zoals wc's en afvalbakken voor deze vrachtwagenchauffeurs, maar daar willen ze niet voor betalen. Dus is het zinloos!"
Dat ze nu massaal naar Roosendaal en andere gemeenten rijden is voor Peter een logisch gevolg: "Ja, ach ze hoeven in Roosendaal niet bang te zijn voor een invasie hoor. Daar hebben ze nog plek en wij zijn ze kwijt", zegt hij.
LEES OOK: Slapen op de vluchtstrook A16 bij Zevenbergen: 8 vrachtwagenchauffeurs weggestuurd na klacht
VluchtstrokenMaar in de praktijk kunnen veel chauffeurs niet op andere parkeerplaatsen terecht. Ook kunnen of willen de truckers niet betalen voor bewaakt parkeren. Het gevolg is dat er vrachtwagens op de vluchtstroken van snelwegen staan geparkeerd, zodat de bestuurders wel hun voorgeschreven rustperiodes behalen.
In Brabant staan op de A2, A67, A58 en A16 dagelijks truckers op de vluchtstrook. Ook in Limburg zijn er problemen. Drie jaar geleden sloeg Rijkswaterstaat hierover al alarm.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.