Video

Crisis, dip of mindere periode? 'Hier moet PSV zo snel mogelijk uitkomen'

27 oktober 2016 om 17:05
nl
De training van PSV begon drie kwartier later, omdat de spelers en technische staf eerst nog wat harde noten te kraken hadden. Over de verloren bekerwedstrijd tegen Sparta. Maar ook over het tot nu toe wat tegenvallende seizoen waaraan PSV bezig is. Maar van een crisis-stemming was weinig te merken op trainingscomplex De Herdgang.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Wellicht omdat het herfstvakantie is. Vele kinderen waren komen opdagen bij de enige openbare training van deze week om hun helden in levende lijve te kunnen  bekijken én om handtekeningen te scoren.
Luuk de Jong blijkt op deze herfstige ochtend bij de jongste categorie fans één van de populairste spelers.  En dat in een week waarin juist hij nogal onder vuur ligt bij een ander deel van de achterban. Door een vermeend wegwerpgebaar, maar vooral omdat hij minder in vorm is en niet weet te scoren.
LEES OOK: 'PSV was arrogant en slap' zegt René van de Kerkhof na uitschakeling bekertoernooi
Geen goals en een broodje aap-verhaalDe Jong: "We presteren niet goed en scoren te weinig. Natuurlijk word ik daar ook op aangekeken. Als aanvoerder en als spits.  Op doelpunten word je afgerekend en dat accepteer ik ook. Maar het vertrouwen voel ik zeker nog en ik voel ook het vertrouwen naar team er nog is. Dat wegwerpgebaar naar de supporters is een broodje aap-verhaal. Dat zou ik nooit doen naar de supporters die er altijd zijn"
Harde noten krakenDe spelers en trainers van PSV staken de koppen dus voor de training nog eens bij elkaar. Om van elkaar te horen hoe het beter moet en om met een schone lei aan de voorbereiding op de komende wedstrijd tegen Vitesse te kunnen beginnen. Wat er uit die bespreking is gekomen?
De Jong: "We hebben besproken hoe we nu verder willen. Wat er binnen de kleedkamer gezegd wordt ga ik niet vertellen, maar we willen dit veranderen. Want wat er bij Sparta is gebeurd is onacceptabel. Als team moeten we nu een reactie geven. Laten zien dat we PSV zijn en anders voetballen dan de laatste wedstrijden."
LEES OOK: Luuk de Jong aangeslagen: 'Slechtste wedstrijd sinds ik bij PSV speel'
Crisis, dip of mindere periode?Maar dat het momenteel niet lekker bij PSV gaat is overduidelijk. Crisis, dip, of gewoon een mindere periode ? De Jong: "Er wordt al snel bij een topclub gesproken over een crisis. Het blijft voetbal en je wil altijd dat alles mooi en goed gaat. Maar hoe je deze fase ook wil noemen; hier moeten we uitkomen. Door keihard te werken en iedere wedstrijd 120% te geven."
Narsingh, Zoet en Siem de Jong vraagtekensPSV trainde overigens met een gehavende selectie. Jeroen Zoet en Siem de Jong trainden niet mee en blijven dus vraagtekens voor het komende duel tegen Vitesse. Dat geldt ook voor Luciano Narsingh, die apart trainde vanwege hamstring-problemen. Jurgen Locadia en Jorrit Hendrix ontbreken al langer vanwege een blessure.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.