PSV’er Ramselaar in afgeslankte Oranjeselectie, Blind selecteert vier PSV’ers

27 oktober 2016 om 17:13
Bondscoach Danny Blind heeft de PSV’ers Davy Pröpper, Bart Ramselaar, Jetro Willems en Luuk de Jong opgenomen in de voorlopige selectie voor de oefenwedstrijd tegen België en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. De oefenwedstrijd tegen België wordt op 9 november gespeeld. Vier dagen later staat de wedstrijd tegen Luxemburg op het programma.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Ook Arjen Robben behoort tot de groep van slechts 22 spelers, die door bondscoach Danny Blind is aangewezen. De speler van Bayern München ontbrak de laatste keren wegens blessures.
Sterk seizoenBart Ramselaar kwam nog nooit uit voor het Nederlands elftal. Verrassend is de selectie van oud-PSV’er Stijn Schaars, die bij sc Heerenveen bezig is aan een sterk seizoen. De geblesseerde PSV-doelman Jeroen Zoet ontbreekt in de voorlopige selectie.
Blind heeft de voorselectie bewust klein gehouden. “Op dit moment zijn er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden. Ik kan dan wel andere spelers gaan toevoegen aan de voorlopige selectie, maar ik wil voorkomen dat ik die volgende week weer moet afzeggen. De komende dagen hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over de fysieke gesteldheid van de spelers in kwestie'', aldus de bondscoach.
PSV'ers bij Jong OranjeIn navolging van Danny Blind heeft ook Art Langeler zijn voorlopige selectie bekendgemaakt. De bondscoach van Jong Oranje, die zijn functie combineert met zijn rol als hoofd jeugdopleiding bij PSV, speelt met zijn ploeg op dinsdag 15 november vriendschappelijk tegen Portugal. Langeler heeft met Joshua Brenet, Damian van Bruggen en Hidde Jurjus drie spelers van PSV opgenomen in zijn selectie.

Wachten op privacy instellingen...