'Brainport Eindhoven net zo belangrijk als Schiphol en de Rotterdamse haven’ - Omroep Brabant

'Brainport Eindhoven net zo belangrijk als Schiphol en de Rotterdamse haven’

27 oktober 2016 om 22:21
nl
Volgens minister Henk Kamp van Economische Zaken moet Brainport Eindhoven niet worden achtergesteld ten opzichte van de haven van Rotterdam en Schiphol. "Eindhoven is van het allergrootste belang voor Nederland", zei hij donderdagavond in de Tweede Kamer.
Geschreven door

Hij belooft dat de regio de komende jaren meer geld krijgt, maar geen mainportstatus. Dat maakt volgens de minister namelijk geen verschil. "Het is niet zo dat je meer geld krijgt als je Mainport bent."
KlachtenKamp reageerde op klachten van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. Zij vinden namelijk dat de regio niet erkend wordt als trekker van de Nederlandse economie. Maar volgens Kamp is de innovatieve maakindustrie in Eindhoven en omstreken net zo belangrijk als Schiphol en de Rotterdamse haven.
Het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen staken al meer geld in de regio. Kamp wil nu dat Eindhoven in de toekomst meer geld krijgt uit het gemeentefonds van het rijk. Met dat geld kan Eindhoven het voor hooggeschoolde buitenlandse werknemers aantrekkelijker maken om voor bedrijven als ASML te komen werken.
De PvdA vindt dat er ook extra geld moet komen voor de infrastructuur in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.