Liters wax op straten en in riool na grote brand in fabriek in Bladel - Omroep Brabant

Liters wax op straten en in riool na grote brand in fabriek in Bladel

28 oktober 2016 om 04:06
nl
De straten op industrieterrein De Sleutel in Bladel zijn bedekt met een dikke laag wax. Die komt uit de fabriek Koster Keunen, waar donderdagnacht een grote brand woedt.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De hete vloeibare was, vergelijkbaar met kaarsvet, is met liters tegelijk de straat op gestroomd.
Vermengd met bluswater is de hete wax ook de riolering in gestroomd. In de straten rondom de Raambrugweg komt daardoor waterdamp uit de straatputten. Of dit schadelijk is, is nog niet duidelijk. De brandweer heeft niet gewaarschuwd voor gevaarlijke stoffen. Mensen in de buurt van de brand klagen dat er bruin water uit de kraan komt. Volgens Brabant Water kan dat geen kwaad.
LEES OOK: Geen gevaarlijke stoffen bij brand Bladel, omliggende bedrijven blijven vrijdag dicht
Wrange smaak in de mondToch maken toeschouwers die stonden te kijken naar de brand zich zorgen. Sommigen hadden een wrange smaak in hun mond, nadat ze een tijdje in de buurt hadden gestaan. "Ik stond niet eens in de rook, maar wel in de buurt. Ik wil niet weten hoe vies die rook moet zijn", zegt een van de toeschouwers.
De rook trekt richting het centrum van Bladel. Daar deden mensen uit voorzorg hun ramen en deuren dicht. Buiten de paar mensen die in de buurt van de brand woonden, is er niemand geëvacueerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.