Tientallen minderjarige vreemdelingen naar azc Overloon

28 oktober 2016 om 09:08
nl
In het asielzoekerscentrum in Overloon komen vijftig tot tachtig alleenstaande minderjarige vreemdelingen, amv's. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxmeer, waar Overloon onder valt, hebben hiermee ingestemd. Het verzoek was afkomstig van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, het COA.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens B en W blijft er ondanks de terugloop van het aantal vluchtelingen behoefte aan geschikte opvangplekken voor amv’s. Ook wordt met de komst voorkomen dat er in het azc in Overloon leegstand ontstaat. Bovendien zal het toegestane aantal bewoners niet worden overschreden.
Kort verblijfHet gaat om jongeren, die er maximaal zeven tot tien weken zullen blijven in afwachting van de behandeling van hun asielverzoek. Ze zullen dag en nacht worden begeleid en een aantal kan voor onderwijs terecht bij Metameer in het naburige Stevensbeek.
De dorpsraden Overloon en Stevensbeek, direct omwonenden en de politie zijn dinsdag bijgepraat. Volgens het Boxmeerse  college zou het COA in dit overleg onder meer ingaan op de specifieke eisen die aan de opvang van deze doelgroep worden gesteld. Dit om eventuele gevoelens van onveiligheid te bespreken en eventueel weg te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.