Dirk Kuyt brengt Brownies& Downies (letterlijk) in beweging

28 oktober 2016 om 11:11
nl
Dirk Kuyt gaat samenwerken met Brownies& Downies, een lunchroomketen die in Veghel is opgezet. Dit vertelde de profvoetballer donderdagavond in het televisieprogramma RTL Late Night.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De eigenaar van de broodjeszaak, Thijs Swinkels, helpt mensen met een verstandelijke beperking aan werk. Dirk Kuyt wil ze in beweging brengen. Zo houdt hij binnenkort een sportdag voor alle medewerkers van Brownies& Downies.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=Eknw32xtRIo]
'Heel trots'“Ik ben heel trots dat we de samenwerking met elkaar aangaan”, vertelde Kuyt in de uitzending. “Ik heb heel veel te danken aan het voetbal en de maatschappij. Ik vind dat het nu tijd is om ook iets terug te doen.”
Swinkels kwam op het idee om samen te werken nadat hij de voetballer op de radio hoorde vertellen over zijn Dirk Kuyt Foundation. “Ik dacht ik trek de stoute schoenen aan en stuur een mailtje.” Het berichtje leidde tot een afspraak en binnen een paar weken kwam de samenwerking rond.
Taartenboek uitgebrachtAls eerste hebben ze samen een kookboek uitgebracht: het Grote Brownies& Downies Taartenboek. De lunchroom startte in 2010 in Veghel. Inmiddels zijn er 42 vestigingen in Nederland, een in België en een in Kaapstad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.