Rechtbank wil geheugenonderzoek in zaak dodelijke steekpartij Den Bosch - Omroep Brabant

Rechtbank wil geheugenonderzoek in zaak dodelijke steekpartij Den Bosch

28 oktober 2016 om 14:15 • Aangepast 21 november 2020 om 06:32
nl
Geheugenonderzoek moet uitwijzen of de verdachte van de dodelijke steekpartij op 29 juni in Den Bosch, zich werkelijk niets meer kan herinneren van wat er die nacht gebeurd is. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald. De vrouw van 38 jaar wordt ervan verdacht dat zij haar echtgenoot met messteken om het leven heeft gebracht. Zelf werd ze diezelfde nacht zwaargewond gevonden in hun huis aan de Wilgenstraat. De vrouw zegt dat ze zich niets meer herinnert.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

De Officier van Justitie houdt rekening met de mogelijkheid dat de vrouw eerst haar man doodde en daarna zichzelf van het leven heeft willen beroven. Het stel had huwelijksproblemen. De vrouw had volgens het OM verklaard dat zij 'niets te vertellen had en op was'.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Stille tocht voor doodgestoken Selim van der Heijden in Den Bosch: 'Rustig en respectvol'
Verdachte in  gevangenisziekenhuisBij de eerste pro forma zitting in deze zaak was de verdachte niet aanwezig. De vrouw zit vast in de gevangenis in Scheveningen waar ze nog steeds wordt behandeld aan haar verwondingen. Haar advocaat Saris pleitte ervoor om haar voorlopige hechtenis op te heffen, maar daar ging de rechtbank niet in mee. Saris meent dat er geen bewijzen zijn dat de vrouw de messteken zou hebben toegebracht. Het vermeende geheugenverlies van de vrouw kan volgens hem ook wijzen op een black-out na wat er gebeurd is.
De zaak gaat op 20 januari verder met een nieuwe technische zitting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.