Extra veiligheidsmaatregelen bij FC Den Bosch-Jong FC Utrecht

28 oktober 2016 om 13:30 • Aangepast 21 november 2020 om 06:32
nl
Op advies van de politie neemt de gemeente Den Bosch extra maatregelen om de veiligheid rondom de wedstrijd FC Den Bosch-Jong FC Utrecht te waarborgen.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

In de afgelopen dagen zijn er 'sterke aanwijzingen' binnengekomen dat groepen voetbalsupporters van plan zijn de wedstrijd te bezoeken. De maatregelen zijn genomen omdat er een mogelijk risico van verstoring van de openbare orde in de stad, omgeving en in het stadion is.
"Uitgangspunt is dat de wedstrijd vrijdag om 20.00 uur plaatsvindt in een rustig en veilig stadion zonder verstoring van de openbare orde", is de verklaring van de gemeente Den Bosch.
Waarschuwing voor harde kernEr zijn verschillende maatregelen getroffen. Vrijdag worden er alleen nog kaartjes verkocht aan bezoekers uit Den Bosch en regio, na vertoon van een geldig legitimatiebewijs. En alcohol wordt er tijdens de wedstrijd niet verkocht, met uitzondering van de businesslounge en skybox.
Supporters is ook de opdracht meegegeven Den Bosch niet in te gaan. 'Via de contacten met diverse clubs is aan de supporters uit de harde kern ontraden om een bezoek te brengen aan ’s-Hertogenbosch. De bekende leden uit de harde kern van FC Den Bosch hebben een schriftelijke waarschuwing ontvangen.'
Wedstrijd tegen concurrentFC Den Bosch speelt in eigen huis tegen Jong FC Utrecht. Het is een belangrijke wedstrijd voor de Brabantse formatie. De huidige nummer vijftien van de Jupiler League heeft momenteel elf punten, slechts twee meer dan de tegenstander uit Utrecht. Winst is noodzakelijk om naar boven te kunnen kijken op de ranglijst.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.