Naar bed met een robot: een hele intieme sensatie net voordat je in slaap valt - Omroep Brabant

Naar bed met een robot: een hele intieme sensatie net voordat je in slaap valt

28 oktober 2016 om 15:02
Met een robot naar bed! Het kan zijn dat je hart daar sneller van gaat kloppen maar dat is bij deze robot nou juist net niet de bedoeling. De Somnox, een wat fors uitgevallen pelpinda met een zacht velletje, is er om mensen te helpen in slaap te vallen. De bedenkers van de robot staan ermee op de Dutch Design Week in Eindhoven.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Heel veel mensen hebben slaapproblemen en slikken daar pilletjes voor. De Somnox moet daar iets aan gaan doen. Of dat werkelijk gaat lukken, is nog even afwachten. De groep Deltse studenten die de robot heeft bedacht, heeft nu één werkend model. Ze zoeken testslapers om hun vinding verder te ontwikkelen en zijn uiteraard ook op zoek naar investeerders.
Een grote knuffelDe studenten praten over een kussen maar eigenlijk is het een grote knuffel. Je legt er niet je hoofd op maar in bed sla je er je armen omheen zoals een kind met een teddybeer. En dan gaat er in de Somnox van alles gebeuren.
Een van de belangrijkste dingen is dat de robot meet hoe snel iemand ademt. Daarna gaat het ding zelf ook ademen, in je armen voel je de Somnox dan langzaam bewegen. Het levert een onverwacht intieme sensatie op. De robot ademt net iets langzamer dan de persoon met wie-ie in bed ligt. Volgens de bedenkers gaan de gebruikers dan ook langzamer ademen waardoor ze zich ontspannen en uiteindelijk in slaap vallen.
Kussengevecht Daarnaast kan de robot de gebruiker helpen ontspannen met bepaalde kleuren licht en met geluid.De Somnox is weer wat minder geschikt voor een kussengevecht. Wie het ding optilt, merkt dat het behoorlijk zwaar is door alle apparatuur die er in zit. Maar wat dat dan voor spullen zijn, daarover houden de uitvinders hun lippen stijf op elkaar.
Julian Jagtenberg: "We hebben nu een bedrijf opgericht en gaan patent aanvragen. Tot die tijd zeggen we niks. Het zou jammer zijn als anderen met ons idee op de loop gaan."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...