Osse Dylan (17) werd belaagd omdat hij een masker droeg

28 oktober 2016 om 15:50
nl
“Het is misschien ook wel een beetje mijn eigen schuld, maar toch is het schandalig dat je niet eens meer Halloween kunt vieren.” De schrik zit er bij Dylan Frauenfelder nog goed in. De 17-jarige Ossenaar werd maandagavond in zijn woonplaats belaagd toen hij met een half masker over zijn gezicht door de stad liep.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Dylan vertelt dat hij naar het centrum ging om Halloween te vieren. Er is in Oss een speciale week rondom het evenement en hij had begrepen dat er verschillende activiteiten waren die avond. “Ik zette mijn fiets neer en zette het masker op om te kijken of alles goed zat. Er kwamen drie jongens langs en die riepen meteen ‘killerclown’. Ik negeerde ze, maar ze kwamen achter me aan.”
Belaagd door groepDe jonge Ossenaar loopt verder, maar het drietal blijft hem achtervolgen. Als hij iets verder is, staat er opeens een groep van zo’n veertig man voor zijn neus. “Ook zij riepen ‘killerclown’. Ik wilde het masker afzetten, maar kreeg toen een klap van achteren op mijn kaak”, vertelt hij.
Dylan rent weg en wordt verderop geholpen door een aantal mensen. Zij zeggen dat ‘hij rende voor zijn leven en dood was geweest als hij niet beschermd was'. Ze bellen de politie. De Ossenaar wilde in eerste instantie geen aangifte doen, maar denkt daar inmiddels anders over. “Ik dacht dat ik dan namen van de daders moest hebben, dus vandaar dat ik het niet meteen deed.”
Angst na 'horrorclown'In Oss werd ruim twee weken geleden een ‘horrorclown’ gesignaleerd. Iemand die verkleed als clown omstanders de stuipen op het lijf jaagt. Maar dit was niet Dylan zijn bedoeling. “Ik heb er van tevoren wel over nagedacht. Ik deed expres geen masker over mijn hele gezicht op. Ook was het geen clownsmasker.”
Dylan is niet de enige die maandagavond werd belaagd. Ook een 19-jarige man uit Berghem kreeg klappen. Het is volgens de politie niet duidelijk of het om dezelfde groep gaat. Ook is het niet bekend of hij een masker droeg. “Die jongen is er wel erger aan toe dan ik. Mijn lip is alleen nog wat dik, omdat die open lag. Hij schijnt een hersenschudding te hebben”, weet de Ossenaar.
'Denk na over kostuum'De politie in Oss vraagt mensen goed na te denken over hun Halloweenkostuum. “De zogenaamde horrorclowns hebben de afgelopen tijd op verschillende plekken in het land voor onrust gezorgd. Het is goed dat mensen zich dit realiseren”, laat een woordvoerder weten. “Spreek elkaar vooral aan op ongewenst of ongepast gedrag.  Bij excessen, zoals verstoring van de openbare orde, en aangiftes treedt de politie op.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.