Ervaar de Dutch Design Week in 360 graden

28 oktober 2016 om 18:39
nl
Met de ruim 250 verschillende evenementen en exposities verdeeld over heel Eindhoven is de Dutch Design Week niet in één beeld te vangen. Omroep Brabant maakte een selectie en ging op pad met een 360 graden camera.
Profielfoto van Snoeren Manon
Geschreven door
Snoeren Manon

Het Ketelhuisplein: Agri meets DesignHet Ketelhuisplein op Strijp-S is omgetoverd tot een grote expositie en staat geheel in het teken van duurzaamheid. Je stapt in de wereld van landbouw, innovatie en voedsel. Argi meets Design brengt boeren en ontwerpers bij elkaar. Hoe kunnen zij samen een nieuw voedselsysteem vormgeven?
In vier verschillende installaties vind je het antwoord. Zo kun je in de installatie genaamd 'The EGGCHANCE' leren over de economie rondom eieren. Natuurlijk is er ook genoeg te proeven bij de verschillende eettentjes op het plein.
[youtube:https://youtu.be/tNfhcnzw5_Y]Kijk je via je telefoon? Klik dan op deze link om het zo goed mogelijk te kunnen bekijken.
Het KlokgebouwEen van de hoofdrolspelers tijdens de Dutch Design Week is het Klokgebouw. Het Klokgebouw bestaat uit verschillende hallen met ieder eigen onderwerpen. De drukste hal is hal 3: die van de TU Eindhoven, TU Delft en Universiteit Twente. Alles draait om research, technologie en design. Het overkoepelende thema is 'Mind the Step'. Technische snufjes zijn er in overvloed. Deze 3D-printers printen schoenen die speciaal op maat gemaakt worden.
[youtube:https://youtu.be/Iv1gTD2gJOU]Kijk je via je telefoon? Klik dan op deze link om het zo goed mogelijk te kunnen bekijken.
Strijp-R: Piet Hein EekOp Strijp-R, niet Strijp-S dus, zijn exposities te vinden van Piet Hein Eek. Eek staat bekend om zijn creaties met afval. Hij geeft afval nieuw leven. Zo maakte hij bijvoorbeeld van oude blikken, dozen en pakken deze reusachtige hoofden.
[youtube:https://youtu.be/3dGNKvM6adk]Kijk je via je telefoon? Klik dan op deze link om het zo goed mogelijk te kunnen bekijken.
Ben je nog van plan om de Dutch Design Week live te bezoeken, maar weet je niet waar je moet beginnen? De route 'My First DDW' leidt je langs alle hoogtepunten. Het kan nog tot en met 30 oktober.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.