Waxfabrikant Koster Keunen volledig verwoest na brand in Bladel: 'Het was een dramatische nacht'

28 oktober 2016 om 17:11
nl
De verslagenheid is groot bij Gerben Boersma, directeur van waxfabrikant Koster Keunen in Bladel. Het bedrijf is volledig verwoest na een grote brand die donderdagavond uitbrak. “We hebben een dramatische nacht achter de rug”, aldus Boersma vrijdagmiddag.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De dag na de brand is de schade goed te zien. De resten van de fabriek smeulen vrijdag nog na. Boersma ziet het met lede ogen aan, maar hij probeert voorzichtig positief te zijn.
'We houden niet op'"Het is nog te vroeg om te zeggen hoe het allemaal gaat lopen, maar we zijn wel van plan om hier weer door te gaan. Het bedrijf bestaat al sinds 1852, dus het is niet de bedoeling daar mee op te houden."
ZIE OOK: Geëvacueerden brand Bladel kunnen niet thuis slapen
Als gevolg van de brand stroomde hete vloeibare was, vergelijkbaar met kaarsvet, met liters tegelijk de straat op. Dat zorgde voor problemen op industrieterrein De Sleutel. "Dat betreur ik. We zullen ons best doen om de problemen die zijn ontstaan, op te lossen. Hoe we dat precies gaan doen, is nog onduidelijk."
ZusterbedrijfVoor het bedrijf zijn de gevolgen van de brand vanzelfsprekend groot. Waarschijnlijk neemt een zusterbedrijf in Amerika een groot deel van de productie over. "Daar maken we nu een plan voor, maar eerst gaan we onze klanten informeren over de situatie", aldus Boersma.
Koster Keunen maakt vooral ingrediënten gemaakt voor de cosmetische industrie. Er werken 25 mensen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.