Ontwerper Biesboschmuseum Werkendam krijgt Dutch Design Award

30 oktober 2016 om 00:15
nl
De architecten van Studio Marco Vermeulen in Rotterdam hebben zaterdagavond een Dutch Design Award gewonnen voor het Biesboschmuseum in Werkendam. De Dutch Design Awards worden elk jaar uitgereikt aan het eind van de Dutch Design Week. Het Brabantse familiebedrijf Brabantia, met de hoofdvestiging in Valkenswaard, won zaterdagavond de 'Best Client-Award', dat is de prijs voor het bedrijf dat bewust design inzet om een nieuwe uitstraling te bewerken.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

De belangrijkste Dutch Design Award is de Future Award, die prijs gaat naar een ontwerper waarvan de jury vindt dat hij of zij een grote belofte voor de toekomst is. Zaterdagavond ging die prijs naar de Rotterdamse Christien Meindertsma. Zij studeerde in 2003 af aan de Design Academy in Eindhoven. Ze krijgt de prijs voor haar FLAX-chair, een stoel van vlas.
VlasboerderijMeindertsma is altijd erg bezig met de herkomst van de materialen die zij gebruikt. Voor haar stoel van vlas kocht zij zelf een vlasboerderij om zich helemaal in de groei en de verwerking van dit gewas te verdiepen. De jury noemt die gedegen aanpak van Meindertsma 'overdonderend'.
Het verbouwde Biesboschmuseum heeft in het ruime jaar na de verbouwing alweer 100.000 bezoekers getrokken. Volgens de jury van de Dutch Design Awards is dat een bewijs voor een gelukte ingreep van Studio Marco Vermeulen. "Met beperkte middelen,"schrijft de jury, "is het de architecten gelukt een museum neer te zetten dat op charmante wijze opgaat in het landschap."
Brabantia Drie verschillende ontwerpbureaus hebben meegewerkt aan de restyling van Brabantia, het bijna honderd jaar oude bedrijf dat is gespecialiseerd in keukenaccesoires en huishoudeljke artikelen. Hun opdracht was om Brabantia weer 'geliefd' te maken in plaats van 'bekend'. Volgens de jury van de Dutch Design Awards is dat gelukt en verdient de manier waarop het bedrijf met de bureaus omging de Best Client-Award.
Andere designprijzen waren er zaterdagavond voor Studio Joost Grootens (de Dikke van Dale), Tom van Soest (Young Designer Award), Duran Lantink en Jan Hoek (Sistaaz of the Castle), Frank Kolkman (Design for Flies) en Specialist operations (Uruzgans Legacy).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.