Druk op FC Oss-coach François Gesthuizen neemt toe: 'Ik zie nog genoeg perspectief'

29 oktober 2016 om 02:55
nl
De druk op trainer François Gesthuizen bij FC Oss neemt toe. De ploeg verloor vrijdagavond van NAC Breda en blijft daardoor voorlaatste in de Jupiler League. Dat het volk begint te morren, snapt Gesthuizen best. Minder is hij te spreken over een intimiderend spandoek dat vorige week was opgehangen."Een spandoek is prima, maar er stonden doodstekens op en twee mensen met maskers."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Hij blijft er rustig onder, maar het zint hem niet. Vorige week trof de coach van FC Oss na het verlies tegen Cambuur een spandoek aan bij het stadion. Het was aan hem en zijn assistent gericht. 'Gesthuizen en Wels er uit of wij nemen maatregelen",  zo viel er te lezen.
Intimiderend en persoonlijk"Ik vond het spandoek te intimiderend en te persoonlijk", zegt Gesthuizen. "Die tekst en dan met doodstekens en twee mensen met maskers erbij. Dat je een spandoek ophangt, kan ik me nog wel voorstellen. Natuurlijk, ik was ook teleurgesteld. Maar ik heb het er afgelopen week moeilijk mee gehad. Uiteindelijk lezen je vrouw en kinderen het ook. Dat is heel vervelend."
'Het is klote, maar we moeten door'Gesthuizen verloor met zijn ploeg vrijdagavond met 4-3 in de laatste minuut van NAC. De ploeg blijft daardoor voorlopig steken op zeven punten uit twaalf duels. Bovendien zag het concurrent Achilles'29, dat laatste staat, een punt inlopen. De rode lantaarndrager degradeert aan het einde van het seizoen naar de Tweede divisie. Gesthuizen blijft er kalm onder. "In de voetballerij is het zo dat als je geen resultaat haalt de trainer onder druk staat. Als mensen binnen de club vinden dat een ander het beter kan, dan hoor ik dat. Ik zie nog voldoende perspectief. Zeker na vandaag, maar ook na Cambuur vorige week, want daar had ook meer in gezeten. De gifbeker moet helemaal leeg en dat is balen. Het is klote, zeker voor de spelers, maar we moeten door."
Voor Gesthuizen en FC Oss gaat november een belangrijke maand worden. Dan speelt de ploeg tegen de concurrenten Achilles'29 en Jong FC Utrecht.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.