Vechtpartij verziekt Halloweenfeest Oss: 'Buiten meer horror dan binnen' - Omroep Brabant
Video

Vechtpartij verziekt Halloweenfeest Oss: 'Buiten meer horror dan binnen'

29 oktober 2016 om 20:30 • Aangepast 21 november 2020 om 06:31
nl
Ze zijn er kapot van. Twaalf moeders die vrijwillig een groot Halloweenfeest organiseerden in Oss om geld op te halen voor minima, zagen het zelfgebouwde spookhuis veranderen in een werkelijk horrortafereel. "Glas, ijzeren palen, houten stokken, ze hadden van alles bij."
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

"De hele avond hing er al een groep jongeren te vervelen rondom het spookhuis", weet Anita van Erp, zij is een de vrouwen van de Osse stichting Mama's met een missie. Tegen een vrijwillige actrice die verkleed was als enge zuster, sloeg de groep extreem vernederende taal' uit. "Ze drongen ook het spookhuis in en sloegen daar van alles kapot. Een heleboel mensen voelden zich ontzettend geïntimideerd."
'Foute film'Ondertussen kreeg een andere groep jongeren uit Oss lucht van de overlastgevers. "Toen liep er ineens een enorme groep de straat in", vult mede-Mama Mientje Bloemers aan. "Sjaals om, ijzeren palen, houten stokken, die waren duidelijk wat van plan. Het was echt een foute film waar we in zaten, schandalig hoe ze tekeer gingen."
Met de opbrengst van het Halloweenfeest willen de Mama's met een missie in de decembermaand extraatjes kopen voor minima. Bloemers: "Gelukkig gebeurde het aan het einde van de avond, dus er is wel een opbrengst."
LEES OOK: Osse Dylan (17) werd belaagd omdat hij een masker droeg
Verzieken"Maar dit doet wel echt pijn. We hebben ons zo lang met zoveel mensen uit de naad gewerkt om dit te realiseren. En we doen het allemaal om een ander, die het niet zo breed heeft, te helpen uiteindelijk. Dan is het echt vreselijk dat sommige mensen hier dan de boel zo moeten komen verzieken", schiet Bloemers vol.
De Mama's met een missie laten het er niet bij zitten en eisen excuses van de relschoppers. "Het zijn jongeren die al langer de boel lopen te terroriseren in Oss. Wij willen met ze om tafel, en ook met de centrummanager. Dit gaat zo niet langer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.