Video

Man (77) met autopech steekt twee keer N2 over en wordt doodgereden, Wegenwacht ziet het gebeuren

30 oktober 2016 om 14:47 • Aangepast 21 november 2020 om 06:31
nl
Een automobilist van Duitse afkomst is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk op de Randweg in Eindhoven. De 77-jarige bestuurder probeerde de weg over te steken, maar werd geschept door een 32-jarige automobilist uit Helmond. Dat gebeurde onder het oog van ANWB-medewerkers, zeggen verschillende ooggetuigen tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel, Sid van der Linden
Geschreven door
Sebastiaan Quekel, Sid van der Linden

De automobilist kreeg autopech op de A2 richting Maastricht. De Wegenwacht van ANWB was bezig met de auto van de man, toen hij plotseling de parallelbaan N2 overstak. Dat lukte in eerste instantie, maar op de terugweg werd hij alsnog aangereden door een auto. Dat gebeurde bij de afslag naar Eindhoven Airport.
“Ik dacht eerst dat hij van de wegenwacht was”, zegt een weggebruiker die richting Limburg reed. “Hij had een veiligheidsvestje aan en het leek alsof hij wist waarmee hij bezig was. Hij stak heel enthousiast de weg over.”
'Waar was hij mee bezig?'Verschillende weggebruikers probeerden een aanrijding te voorkomen en minderden snelheid. “Ik denk dat iedereen op de weg zich af heeft gevraagd waar deze man in hemelsnaam mee bezig was. Heel heftig dat het zo is afgelopen.”
Hulpverleners houden er rekening mee dat de Duitser moest plassen en dat niet open en bloot in de middenberm wilde doen. Na het bizarre ongeluk werd de weg meteen afgesloten.
Flinke vertragingNiet veel later landde een traumahelikopter op de rijbaan. Hulp mocht niet meer baten. Rond halfdrie werd duidelijk dat de man de aanrijding niet had overleefd. De N2 bleef nog lang afgesloten, de A2 bleef wel open.
Er ontstond een flinke vertraging op de aansluitende snelwegen. Bij knooppunt Batadorp op de A58 heeft ook even file gestaan. De politie is een onderzoek begonnen naar het ongeluk.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.