Bekende crimineel Sooi de Coninck in Roemenië opgepakt voor moord: liefje van verdachte werd gevolgd

29 oktober 2016 om 21:16
nl
Na een maandenlange zoektocht in binnen- en buitenland is de 42-jarige Sooi de Coninck uit Tilburg opgepakt. Dat gebeurde zaterdagmiddag in de Roemeense plaats Arad, bevestigt de politie. Het Openbaar Ministerie verdenkt het voormalig No Surrender-kopstuk ervan dat hij zijn clubgenoot Hugo van Houten (27) in Molenschot heeft doodgeschoten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het rechercheteam was al lange tijd bezig om de hoofdverdachte van de geruchtmakende liquidatie op te sporen. De arrestatie gebeurde in nauwe samenwerking met de Roemeense autoriteiten, aldus de politie.
ZIE OOK: 'Voortvluchtige Sooi de Coninck zat in Belgische gevangenis vanwege grote drugszaak'
'Tactisch recherchewerk'Afgelopen maandag maakte de politie bekend dat er een beloning was uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot de arrestatie van De C. Daarop kwamen negen tips binnen. Uiteindelijk is de man opgespoord door 'tactisch recherchewerk'.
Zo hield de politie de vriendin van De Coninck nauw in de gaten. Ze pakte zaterdag het vliegtuig naar Roemenië en werd vanaf het vliegveld gevolgd. Op die manier kwam de politie erachter waar de bekende crimineel zich schuilhield.
Een Roemeens arrestatieteam pakte hem uiteindelijk op. Zijn uitlevering aan Nederland wordt in gang gezet.[YouTube:https://youtu.be/DgLxJ-S07UU]
Bekende van de politieDe Coninck heeft een strafblad en is een bekende van de politie. Hij stond al een tijdje op de Nationale Opsporingslijst, met naam en foto. Er was bovendien een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.
De 42-jarige De Coninck wordt verdacht van de moord op zijn oud-motorclubgenoot Hugo van Houten. De 27-jarige Van Houten werd op 17 augustus 2015 doodgeschoten in Molenschot, vlakbij de vliegbasis Gilze-Rijen. Volgens de politie was het mogelijk een afrekening in het criminele circuit.
Een ruzie over drugs zou uit de hand zijn gelopen, meldden bronnen uit het criminele circuit aan Omroep Brabant.[Tweet:https://twitter.com/wa_Rijsbergen/status/792375110044938244]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.