Sieben Wouters uit Zundert pakt brons op EK veldrijden in Frankrijk

29 oktober 2016 om 18:28 • Aangepast 21 november 2020 om 06:30
nl
Sieben Wouters heeft zaterdag bij het EK veldrijden brons gepakt bij de beloften. De uit Zundert afkomstige veldrijder werd in de sprint geklopt door de Belgische winnaar Quinten Hermans en landgenoot Joris Nieuwenhuis.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Tijdens het EK in het Franse Pont-Château eindigde de wedstrijd van de beloften in een eindsprint, Wouters was daarin niet sterk genoeg om goud te pakken. De Belg Hermans was aan de streep te snel voor twee Nederlanders. De 21-jarige Hermans pakte daarmee zijn tweede EK-titel op rij.

Wachten op privacy instellingen...

Voor de mannen reden eerste de dames beloften in Frankrijk, in de top wisten de Brabantse dames geen rol van betekenis te spelen. Maud Kaptheijns, die vorig jaar de titel won bij de beloften, heeft geen Nederlandse opvolgster gekregen. De Italiaanse Chiara Teochhi is de nieuwe Europees kampioen. Inge van der Heijden uit Schaijk werd vijfde.
ZIE OOK: 'Spectaculair duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, Thalita de Jong topfavoriet op EK' Zondag Brabantse kanshebbersOp zondagmiddag komen de elite vrouwen en mannen in actie. In allebei de categoriën is er goede hoop op een Brabantse zege. Bij de mannen is Mathieu van der Poel samen met de Belg Wout van Aert topfavoriet. Bij de vrouwen is Thalita de Jong de te kloppen vrouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!