Kozakken Boys herstelt zich tegen Jong Vitesse van nederlaag tegen Ajax

29 oktober 2016 om 19:12 • Aangepast 21 november 2020 om 06:30
Kozakken Boys ging woensdagavond in het Nederlandse bekertoernooi hard onderuit tegen Ajax, zaterdag liet het tegen Jong Vitesse zien dat het mentaal sterk is. De ploeg van trainer Danny Buijs won op bezoek bij Jong Vitesse (1-3).
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

De wedstrijd tegen Ajax werd ondanks de nederlaag vooral gezien als een mooie ervaring. De nederlaag kwam niet hard aan bij de spelers van de ploeg uit Werkendam. Dat liet men zaterdagmiddag in Arnhem ook zien. Jong Vitesse kwam op Papendal al snel op voorsprong. Binnen tien minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, Abiola Dauda schoot raak vanuit een strafschop.
Iets minder dan tien minuten voor rust kwam Kozakken Boys langszij via Ahmad Mendes Moreira. Een kwartier na rust bracht Gwaeron Stout Kozakken Boys op een 1-2 voorsprong. Drie minuten voor tijd kopte Wesley Pollemans vanuit een corner van Stout de 1-3 binnen. Daarmee stelde hij de zege zeker.

Derde in Tweede DivisieDoor de driepunter staat Kozakken Boys voorlopig derde in de Tweede Divisie. Jong AZ en GVVV staan na elf wedstrijden al wel zes punten voor op de Kozakken. De kampioen promoveert naar de Jupiler League.