Zo draaide O'G3NE maandenlang om de hete brij heen

29 oktober 2016 om 19:35
nl
Douwe Bob zat amper in het vliegtuig terug naar Nederland of de geruchtenmachine over de Nederlandse inzending voor 2017 was al niet meer te stoppen. Wekenlang moest O'G3NE ontkennen en ontwijken en zaterdag kwam dan eindelijk het hoge woord eruit.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Het begon met een bericht in Privé op 19 mei van dit jaar. Evert Santegoeds had uit betrouwbare bron vernomen dat O'G3NE dé inzending van volgend jaar moest zijn. "Het moet wel heel gek lopen als O'G3NE volgend jaar niet naar Kiev gaat", zei een ingewijde tegen Privé.
LEES OOK: Brabantse zusjes van O'G3NE naar Songfestival
AVROTROS ontkende dat de deelname al vast lag, maar Amy, Lisa en Shelley zeiden een paar dagen later al dat ze het helemaal zagen zitten om naar Kiev te gaan. "Ik zou het wel leuk vinden om het Songfestival na zoveel jaar weer naar Nederland te halen", zei Lisa in RTL Boulevard.
'Meerdere artiesten'Natuurlijk is het onduidelijk op welk moment het afgelopen jaar O'G3NE zeker was van deelname. AVROTROS zou meestal meerdere artiesten peilen. Dat zei Jan Smit in een interview met NPO Radio 2 op 1 juni.
LEES OOK: 'We zijn eerlijk waar nog niet benaderd'
"Er zijn een aantal artiesten die graag mee willen doen, maar dat we met O'G3NE om de tafel moeten gaan lijkt mij duidelijk. We gaan ze zeker benaderen." Smit zit in het selectiecomité voor de Nederlandse inzending. We weten wel dat het definitieve besluit na de zomer zou vallen.
'Echt geen idee!'De laatste weken viel het al op dat O'G3NE geen enkel optreden geboekt heeft staan in mei 2017. Twee weken geleden was O'G3NE nog te gast bij Omroep Brabant Radio. "We hebben geen idee! We hebben echt geen idee. We zijn eerlijk waar nog niet benaderd", hielden de drie toen nog vol. "Ik vind het heel lief dat iedereen enthousiast is, maar wat we ook zeggen, niemand gelooft ons!"
LEES OOK: Lovende reacties op deelname O'G3NE aan Songfestival
Tot zaterdagmiddag dan, toen bleek inderdaad dat O'G3NE ons land gaat vertegenwoordigen. De halve finales van het festival vinden plaats op 9 en 11 mei, de finale is op 13 mei 2017.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.